|joi, iunie 17, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » JANDARMERIA PE ÎNŢELESUL TURUROR
  • Urmareste-ne!

JANDARMERIA PE ÎNŢELESUL TURUROR 

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica jandarmii
împreună cu inspectorul şef al Inspectoratului
Judeţean de Jandarmi, Gheorghe Avram
şi Mariana Roman, inspector şef în cadrul
Inspectoratul Şcolar Judeţean au prezentat azi,
10 octombrie într-o conferinţă de presă
derularea campaniei „Jandarmeria
pe înţelesul tuturor”.
Această campanie s-a născut din nevoia de informare a opiniei publice  referitor la rolul pe care îl are Jandarmeria în general şi IJJ Satu Mare în special, în respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Prin această campanie se doreşte informarea cetăţenilor asupra tipurilor de misiuni pe care Jandarmeria le îndeplineşte pentru siguranţa şi în folosul cetăţeanului atât la nivel local cât şi în afara graniţelor ţării.

Campania este structurată pe trei componente: una de informare, una de prevenire şi una de dialog social.

Prima etapă, organizată sub sloganul „Stop violenţei şi discriminării în şcoli!” se va desfăşura sub forma mai multor activităţi preventive şi un concurs tematic destinat tuturor elevilor judeţului Satu Mare. Se vor aborda cu elevii teme legate de violenţă, despre cauzele comportamentului violent şi despre  efectele pe termen scurt mediu şi lung.

La clasele de gimnaziu şi de liceu se vor aborda aspecte legate de răspunderea minorului. În etapa următoare se va discuta cu elevii liceeni despre orientarea şcolară şi profesională, despre şcolile militare de învăţământ. Activităţile vor fi diferenţiate pe grupuri de vârstă, la fel şi materialele promoţionale.

Zilele următoare se va desfăşura o întâlnire cu coordonatorii de proiecte din şcolile din judeţul Satu Mare, în cadrul căreia aceştia vor fi informaţi asupra  obiectivelor proiectului, urmând ca fiecare să implementeze proiectul în şcoala din care provine.

Prima parte a campaniei cuprinde pe lângă activităţile preventiv-educative şi un concurs tematic, în care elevii vor fi invitaţi să se exprime în scris cei mari şi prin desen cei mai mici asupra misunilor Jandarmeriei sau asupra aşteptărilor pe care le au de la jandarmi. Pentru elevii de liceu Jandarmeria pregăteşte componenta de orientare profesională, prin recrutare pentru instituţiile militare de învăţământ.