|joi, iunie 17, 2021
Sunteti aici: Home » Noutati » IFA 2013 într-o singură expresie: 4K
  • Urmareste-ne!

IFA 2013 într-o singură expresie: 4K 

Show-ul electronicelor si electrocasnicelor de la Berlin,
cea mai mare expozitie de profil din lume,
este dominat la aceasta editie o singură expresie “4K”.
Rezolutia 4K (Full HDx4, 3.840 x 2.160 pixeli)
de la televizoare gigant, LED sau OLED. şi până
la camere video care filmează în aceasta
rezoluţie sau tablete profesionale.
Sony a adus prima cameră video compatibilă 4K până în stadiul comercial, dezvoltând la standul său un adevărat ecosistem multimedia. Panasonic însă a expus doar un prototip, şi acela închis într-un cub transparent. Am putut testa însă tableta profesională 4K (diagonală 20 inci şi sistem de operare Windows), oficialii Panasonic permiţând explorarea modelului prin intermediul unor aplicaţii business (în special proiectare, editare)


Cei mai, cele mai

Toţi producătorii care au lansat, şi în România, televizoarele 4K au venit cu preţuri uriase, peste 20.000 de euro. Ne referim la variantele cu diagonale de 84 de inci, preţurile coborând sub 10.000 de euro pentru 65 şi 55 de inci.

La IFA, Philips-TP Vision a lansat nu doar propria gama de televizoare 4K, dar şi o serioasa provocare competiţiei: seria 9700 Ultra HD, de 84 de inci, vine la un preţ de 15.000 euro. Sunt modele cu tehnologie Ambilight (echipamentul poate proiecta o lumină ambientală în patru direcţii). Iar în ceea ce priveşte preţul pentru versiunea de 65 inci, UHD, acesta a fost fixat la 5000 euro, în perioada următoarea fiind aşteptate şi pe piaţa din România.

În halele de la Messe se poate remarca şi un duel al diagonalelor pentru televizoare UHD. Atât Samsung cât şi TCL (mai cunoscuţi la noi prin preluarea telefoanelor mobile de la Alcatel) au expus giganţi de 110 inci (280cm).