|marți, septembrie 21, 2021
Sunteti aici: Home » Evenimente » HUNGARIAN CHAMBER ORCHESTRA
  • Urmareste-ne!

HUNGARIAN CHAMBER ORCHESTRA 

Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei vă Orchestra
invită la concertul extraordinar susținut de orchestra
de cameră „Hungarian Chamber Orchestra”
din Budapesta, care va avea loc vineri,
4 octombrie 2013 de la ora 19.00 la
 castelul Károlyi din Carei.

Conducerea artistică aparține lui Bánfalvi Béla,iar solist va fi maestrul Rudolf Fátyol – vioară.
Programul va conține : L. Weiner – Divertismentul I, F. Mendelssohn – Concertul pentru vioară și orchestră în re minor și B. Bartók – Divertimento. Intrarea liberă.
„The Hungarian Chamber Orchestra” a fost fondată în octombrie 2011, membrii săi fiind, în mare parte tineri. Mulți au făcut parte din „Budapest Strings Chamber Orchestra” iar unii membri sunt profesori universitari.
Conducătorul artistic al orchestrei este Bánfalvi Béla (laureat al Premiului Liszt și Bartók – Pásztory) care, între anii 1979 și 1982 a fost concert-maestru al Orchestrei Naționale a Ungariei iar între anii 1982 și 1985 a fost membru al vestitului cvartet „Bartók”.
Orchestra de cameră a concertat în toată Europa, fiind de menționat succesul din Decembrie 2012 la Lucerna, urmat de cel de la Istambul, unde a concertat alături de violoncelistul de renume mondial Mischa Maisky.
Rudolf Fátyol a absolvit Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, unde a studiat vioara sub îndrumarea maestrului Ștefan Ruha. Din anul 2003 deține titlul de doctor în artă și interpretare muzicală.
Este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Muzică a Universității din Debrecen (Ungaria). A fost distins cu titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Satu Mare în 2004, și titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Carei în 2011. În 2011 a fost distins cu Meritul Cultural în Grad de Cavaler.
În cei peste 30 de ani de activitate artistică a susținut concerte în Europa, Israel, China și Taiwan.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional ”Zilele Muzicale Sătmărene” ediția XXXVI-a”, organizat de Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, ConsiliulLocal Satu Mare, Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare, în colaborare cu Direcția de Cultură și Sport Carei.