|marți, august 3, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Geoană: Antonescu e sfătuit greşit. Îl sprijinim pe Ponta, indiferent dacă va candida sau nu la prezidenţiale
  • Urmareste-ne!

Geoană: Antonescu e sfătuit greşit. Îl sprijinim pe Ponta, indiferent dacă va candida sau nu la prezidenţiale 

Mircea Geoană este de părere că USL aregeoana-antonescu-e-sfatuit-gresit-il-sprijinim-pe-ponta-indiferent-daca-va-candida-sau-nu-la-prezidentiale
în continuare o şansă de supravieţuire.
Însă, dacă Uniunea nu va funcţiona mai departe,
social-democraţii vor trebui să caute alte „formule”.

„Trebuie să dăm o şansă – poate ultima şansă – USL-ului să continue (…) Cred că următoarele câteva luni, probabil până în apropierea alegerilor europarlamentare, vor fi decisive pentru acest proiect politic”, a spus Geoană, într-un interviu acordat Mediafax.

„Prima noastră preferinţă ca PSD e să ţinem USL împreună. (…) Dar dacă nu merge şi nu merge, va trebui să căutăm alte formule, pentru că pe mine mă interesează mai mult decât sigla USL dacă guvernarea este stabilă, dacă majoritatea funcţionează”, a afirmat fostul lider al PSD.

Geoană a mai spus că se poate guverna şi cu majorităţi mai mici de 70%, cât are USL.

„Nu e obligatoriu să ai 70%! Noi am guvernat în anii 2001-2004, guvernarea PSD de atunci, cu Guvern minoritar cu susţinere din Parlament. Şi a mers ceas. Au fost patru ani de zile în care nu a fost vreo sincopă în Parlament cu privire la legislaţie. Se poate guverna şi cu majorităţi mai mici”, a amintit Geoană.

Întrebat cum vede posibilitatea ca Victor Ponta să fie „împins” de partid către o candidatură la prezidenţiale, Geoană a spus că „Victor Ponta a crescut foarte mult ca om politic şi cred că ştie foarte bine ceea ce este bine pentru el şi ceea ce este bine pentru partid. Noi suntem aici să-l susţinem în demersurile, evident logice şi fireşti, pe care şi le va asuma ca lider al partidului”.

„Sunt convins că are o decizie grea în faţa lui. Nu e o decizie uşoară. Este firesc la vârsta lui să-şi propună poate ca primă opţiune să rămână prim-ministru în continuare, să rămână liderul partidului nostru în continuare. Cred că ce spune la televizor nu este nimic altceva decât reflectarea unei gândiri care este naturală, este normală, este logică”, a spus senatorul PSD.

Geoană: Antonescu a sabotat chimia personală cu Ponta

Mircea Geoană crede că preşedintele PNL Crin Antonescu a „îmbrăţişat” o tactică de comunicare prin care se distanţează de zona de guvernare şi astfel a sabotat relaţia şi chimia personală pe care o avea cu premierul Ponta.

Citeste mai departe