Friptura thailandeza cu sos dulce-acrisor
Sosul dulce-acrisor si ghimbirul ii va da fripturii tale o aroma deosebita.
Numar de portii: 1.
Complexitate: usor.
Ingrediente
- 1 cotlet de porc (steak)
- 3 fire ceapa verde
- 1 ardei iute mic, taiat
- 10 g sare
- 5 g piper negru
- 50 g orez, fiert
Pentru sos:
- 1 lingurita sos de soia
- 1 lingura sirop concentrat de portocale
- 1 lingurita miere
- 1/2 lingurita ghimbir
- 5 g piper cayenne
- 1 catel de usturoi, pisat
Mod de preparare
1. Indepartati osul si grasimea de pe carne. Taiati ceapa verde bucatele.
2. Amestcati ingredientele pentru sos.
3. Prajiti friptura, ceapa verde si ardeiul pe gratar sau intr-o tigaie normala, cu o lingurita de ulei. Asezonati cu sare si piper.
4. Serviti friptura cu ceapa verde, sos dulce-acrisor, orez fiert si frunze de salata.
Mai multe titluri din categorie:
Postat în Retete