|marți, august 3, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Foşti directori din Poşta Română, trimişi din nou în judecată de DNA
  • Urmareste-ne!

Foşti directori din Poşta Română, trimişi din nou în judecată de DNA 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus fosti-directori-din-posta-romana-trimisi-din-nou-in-judecata-de-dna
trimiterea în judecată a lui Dan-Mihai Toader,
fost director general al CN Poșta Română SA,
în funcție la data faptelor, într-un nou dosar
în care este acuzat de abuz în serviciu contra
intereselor publice, dacă funcționarul a obținut
pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial
sau nepatrimonial, în formă calificată.
Alături de el au mai fost deferiți justiției Emanoil Lepădatu, director executiv economic al CN Poșta Română SA la data faptelor, Andrei Marinescu, director executiv dezvoltare strategică la data faptelor, și Vasile Bărbuleț, șef Departament IT la data faptelor, ambii în cadrul aceleiași instituții.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în 2008, cei patru inculpați și-au îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu în contextul organizării și a derulării achiziției și implementării unor produse informatice de la firma Data Tech Business Solutions Ltd Cipru.
„Ca urmare, produsele au fost cumpărate la un preț supraevaluat de 12 ori, în lipsa fondurilor proprii aferente și fără îndeplinirea în totalitate a obligațiilor contractuale de către furnizor. Prin aceasta, a fost adusă patrimoniului CN Poșta Română o pagubă de aproximativ 6,6 milioane euro. Prin activitatea lor, cei patru inculpați au contribuit la obținerea, de către firma Data Tech, a unui avantaj patrimonial constând în diferența dintre prețul de achiziție al produsului de la producătorul Computer Associates și prețul de vânzare către Poșta Română, respectiv suma de peste 6 milioane euro”, se arată într-un comunicat al DNA.

Citeste mai departe