|duminică, iunie 26, 2022
Sunteti aici: Home » Locale » FESTIVAL MEDIEVAL LA CAREI
  • Urmareste-ne!

FESTIVAL MEDIEVAL LA CAREI 

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare
Adrian Ştef a participat sâmbătă, 3 august
la deschiderea Festivalului Medieval Villa Karul.
Deschiderea oficială a avut loc în faţa
Castelului Karolyi în prezenţa reprezentanţilor
autorităţilor locale şi judeţene.

După parada costumelor celor din Ordinul Ezust Solyom, Ordinul Basarabilor, Ordinul Mușatinilor, Cohors III Campestris, Paladinii de Terra Medieş,  Asociația Sportivă Corvus Regia, Arcașii Cetății Alba Iulia, Arcaşii de la Suceviţa au luat cuvântul Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef şi primarul oraşului Carei Eugen Kovacs.
Adrian Ştef în discursul său a declarat: “Festivalurile medievale din judeţ sunt o excelentă modalitate de promovare turistică a judeţului nostru, iar succesul acestora este evident, fie că vorbim de cele de la Ardud sau Medieşu Aurit, ori de cel la care participăm acum la Carei. În judeţ avem obiective de mare valoare pe care dacă le prezentăm oamenilor care vin pe la noi reuşim să atragem turişti, să ne dezvoltăm pe această latură din care avem numai de câştigat.
Castelul Károlyi şi-a recăpătat acum, peste ani, strălucirea. Castelul înfloreşte din nou, şi nu doar pentru că a fost reabilitat, ci mai ales prin evenimentele culturale care se organizează aici în ultima perioadă, toate culminând acum cu acest Festival medieval. Prin Muzeul Judeţean am căutat şi noi, Consiliul Judeţean, să aducem expoziţii interesante pentru a atrage publicul, fie că vorbim de vizitatori locali, fie că vorbim de turişti.
Careiul te face să reflectezi la modul în care anumite locuri rămân marcate de oameni care şi-au pus amprenta irevocabil asupra lor. Spiritul familiei nobile Karoly dăinuie şi astăzi în Carei, ca o pecete de necontestat. Careiul trebuie să rămână un oraş multicultural, un oraş aş al bunei înţelegeri între locuitorii lui.”
Programul continuă duminică, 4 august după cum urmează: