|vineri, iulie 30, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » „EUROI” FALŞI DEPISTAŢI ÎN JUDEŢUL SATU MARE
  • Urmareste-ne!

„EUROI” FALŞI DEPISTAŢI ÎN JUDEŢUL SATU MARE 

Miercuri, 26 iunie, poliţiştii Serviciului de Combatere
a Criminalităţii Organizate Maramureş
şi procurorii DIICOT- BT Maramureş au efectuat
patru percheziţii domiciliare şi au pus
în executare cinci mandate de aducere pentru
destructurarea unei grupări infracţionale
organizate specializate în falsificare de monedă.

Grupul infracţional era format din cinci bărbaţi, din judeţul Maramureş, cu vârste cuprinse între 27 şi 33 de ani, care se ocupau cu procurarea şi plasarea de valută falsă, respectiv euro, în cupiură de 50 şi 20 de euro. Cei în cauză acţionau pe raza judeţelor Maramureş, Satu Mare, Bihor, dar şi în străinătate (Italia, Grecia, Spania), fiecare având un rol prestabilit în cadrul grupului.

Aceştia sunt suspectaţi că, în a doua parte a anului 2012, ar fi procurat valută falsă din străinătate şi prin cumpărarea unor bunuri din târguri, pieţe sau prin anunţuri publicitare, schimburi ilegale de valută, plata unor servicii de masaj, ar fi plasat pe piaţă banii. Până în prezent, au fost recuperaţi 4.120 euro (116 bancnote de 20 de euro şi 36 bancnote de 50 de euro).

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri şi înscrisuri. Faţă de cei cinci suspecţi procurorii DIICOT-BT Maramureş a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, falsificare de monede sau de alte valori şi înşelăciune, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupului infracţional organizat.

Pe parcursul anchetei s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – IGPR şi al DIPI. De asemenea, activitatea s-a desfăşurat cu sprijinul IPJ Maramureş.