|duminică, iunie 26, 2022
Sunteti aici: Home » Locale » Elevii școlii din Beltiug au petrecut ZIUA EDUCAȚIEI cu jandarmii
  • Urmareste-ne!

Elevii școlii din Beltiug au petrecut ZIUA EDUCAȚIEI cu jandarmii 

Luni, 5 octombrie a.c, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a răspuns invitațieiElevii școlii din Beltiug au petrecut ZIUA EDUCAȚIEI cu jandarmilor Sătmăreni  profesorilor și a directorului școlii, prof. Cornea Mare Nicoale și a desfăşurat activități  preventiv informative la circa 60 de elevi ai claselor V-VIII ai Școlii cu clasele I-VIII Viorel Sălăgean Beltiug.
Cu prilejul Zilei Educației, cadrele didactice ale acestei școli au oferit elevilor o surpriză, invitând Jandarmeria să prezinte aspecte teoretice și practice legate de misiunile Jandameriei, dar și despre fenomenul contravențional și infracțional.
Pe lângă misiunile Jandarmeriei, invitații au vorbit tinerilor și despre delincvența juvenilă, absenteismul școlar și violență în general.
Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să evite formele de violenţă și modul corect de acțiune în cazul în care sunt martori sau chiar victimele unor comportamente agresive.
Elevii au ascultat cu interes expunerile făcute de cpt. Lucuț Camelia și plt. adj. șef Cîmpianu Bujor, iar după prezentarea aspectelor teoretice, le-au adresat numeroase întrebări jandarmilor.
Jandarmii au oferit copiilor și cadrelor didactice diferite materiale informative.
Elevii și profesorii școlii au fost foarte încântați de activitățile desfășurate împreună cu jandarmii, le-au mulțumit și i-au invitat să revină.