|joi, septembrie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » De ce nu prind viteză trenurile din România. Explicaţia ministrului Transporturilor
  • Urmareste-ne!

De ce nu prind viteză trenurile din România. Explicaţia ministrului Transporturilor 

Modernizarea infrastructurii feroviare trebuie de-ce-nu-prind-viteza-trenurile-din-romania-explicatia-ministrului-transporturilor
să permită trenurilor de călători să circule
cu 160 km/h, spune ministrul Transporturilor,
Ramona Mănescu, care admite că nu ştie
dacă această viteză este atinsă în prezent
în România pe reţeaua feroviară, dar că ţinta
ar fi fezabilă, fără furturi – informează Mediafax.
„În momentul de faţă, trenurile de marfă, cel puţin, circulă cu puţin peste 40 de kilometri la oră. Reabilitare înseamnă ca în urma acestor intervenţii, trenurile de marfă să circule cu 120 de kilometri la oră şi trenurile de călători cu 160 de kilometri la oră”, a spus ministrul la emisiunea „După 20 de ani”.

Ministrul a spus că nu ştie dacă sunt în România, în prezent, trenuri care să circule cu viteza de 160 de kilometri la oră, dar că aceasta ar putea fi o ţintă fezabilă dacă nu ar exista „şi alte inconveniente, obstacole”.

„Ştiţi că pe ruta Bucureşti – Constanţa, cel puţin la începutul anului, au fost câteva probleme (…) de siguranţă, furturi. Au fost aceste furturi, nu numai pe Bucureşti – Constaţa, mult mai multe furturi decât cele pe Bucureşti – Constaţa au fost pe Bucureşti – Ploieşti. S-au rezolvat, vreau să vă spun că cel puţin faţă de 2012, s-au redus cu 50% aceste incidente, pentru că s-a intervenit cu poliţia, cu jandarmii”, a spus ea.
Ea a arătat că după reducerea furturilor, viteza trenurilor a crescut, iar durata unei călătorii pe care a făcut-o de la Bucureşti la Constanţa a fost de aproximativ două ore şi 20 de minute.

În prezent sunt în execuţie mai multe proiecte de modernizare, iar tronsoanele finalizate „arată foarte bine”, a precizat Mănescu.

Citeste mai departe