|duminică, septembrie 26, 2021
Sunteti aici: Home » Externe » Comisia Europeană neagă redirecţionarea către Germania de fonduri alocate României şi Bulgariei
  • Urmareste-ne!

Comisia Europeană neagă redirecţionarea către Germania de fonduri alocate României şi Bulgariei 

Comisia Europeană a dezminţit vehement informaţiile
din presă, conform cărora fonduri europene
alocate României şi Bulgariei pentru îmbunătăţirea
situaţiei minorităţii rome din aceste ţări
ar fi redirecţionate spre Germania, unde
au plecat numeroşi membri ai acestor comunităţi.
„Nu este adevărat. Nu există un transfer de fonduri structurale alocate Bulgariei şi României spre alte ţări”, a declarat pentru EurActiv Jonathan Todd, purtător de cuvânt al comisarului pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, Laszlo Andor.

El a subliniat că, în cazul în care ţările Uniunii Europene nu cheltuie toate fondurile structurale ce le-au fost alocate, banii rămân la bugetul UE şi nu sunt realocaţi altor ţări.

„Oricum, nu este cazul în momentul de faţă, nici Bulgaria şi nici România nu au pierdut bani din fondurile structurale pentru combaterea sărăciei sau altceva”, a menţionat purtătorul de cuvânt, adăugând că decizia privind folosirea fondurilor structurale alocate Germaniei le revine autorităţilor germane, care pot teoretic aloca o parte din bani susţinerii incluziunii sociale în zonele cele mai afectate de aşa-zisa „imigraţie motivată de sărăcie”. Germania nu beneficiază însă în acest scop de nicio majorare a fondurilor structurale alocate ei de la bugetul european, a mai explicat purtătorul de cuvânt.

Citeste mai departe