|joi, ianuarie 28, 2021
Sunteti aici: Home » Retete » Claƒtite mediteraneene
  • Urmareste-ne!

Claƒtite mediteraneene 

Pe cat de usor le prepari, pe atat de repede le vei manca!

Timp de preparare: mediu.

Numar de portii: 6.

Complexitate: usor.

Ingrediente

  • 1 cescuta cu faina
  • 2 oua
  • 1 pahar cu lapte
  • 2 lingurite cu zahar
  • ulei
  • sare

Pentru umplutura:

  • 300 g branza de vaci
  • 200 g branza telemea
  • 100 g branza halloumi
  • 1 ceapa rosie
  • marar
  • boia dulce
  • sare

Mod de preparare
1. Pune faina proaspat cernuta intr-un castron, fa o gaura in mijloc si adauga ouale, sarea, zaharul si laptele. Amesteca sa nu ramana cocoloase, adauga o lingurita cu ulei si freaca in continuare. Lasa 30 de minute să se odihneasca.

2. Pregateste clatitele dupa metoda clasica: pune o tigaie pe foc, unge cu ulei si, cand e bine infierbantata, toarna aluatul cu polonicul, miscand tigaia astfel incat aluatul sa se intinda in mod egal pe toata suprafata acesteia. Cand s-a rumenit pe o parte, intoarce cu grija clatita pe partea cealalta.

3. Amestecaƒbranza de vaci cu telemeaua sfaramata, ceapa si mararul tocate marunt. Sareaza daca mai este necesar si pune boia dupa gust. Unge clatitele racorite si presara deasupra branza halloumi taiata in cubulete si trasa in tigaie cateva minute si frunze de rucola ori fasii de salata.

4. Ruleaza si leaga, pentru un plus de decor, cu codite de ceapa verde. Serveste imediat.