|vineri, iulie 30, 2021
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Cele mai frumoase flori de toamna pentru gradina ta
  • Urmareste-ne!

Cele mai frumoase flori de toamna pentru gradina ta 

Pe langa paleta coloristica, florile de toamna
au un parfum deosebit. Va prezentam cateva
plante care pot infrumuseta gradina si care
se cultiva usor. Iata care sunt acestea!
Multe flori de toamna au culori puternice de ruginiu, violet, caramiziu. Pe langa paleta coloristica, acestea au si un parfum deosebit. Iata cele mai frumoase flori de toamna care iti inveselesc gradina:

Crizanteme

In tonuri de galben, alb sau violet, crizantemele raman inflorite pana toamna tarziu. Pentru a va bucura de aceste flori, nu uitati sa le udati periodic. Inveselesc gradina prin culoarea intensa si prin dispunerea interesanta a petalelor in interiorul florii.

Hortensii

Culoarea florilor depinde de PH-ul solului. Intr-un sol acid, florile vor fi albastre, iar intr-unul alcalin, roz sau rosu. Afla aici cum se ingrijeste hortensia!

Crini de toamna

Flori incantatoare, care adauga un plus de culoare in gradina ta, crinii de toamna iubesc zonele umbroase si sunt usor de intretinut.

Anemone

Anemona este o planta cu flori de culoare roz. Frunzele se asemana cu cele ale artarului.

Azalee

Azaleea este o planta cu flori galbene sau roz care infloreste pe toate perioada anului.

Trandafiri de Damasc

Desigur, nu putem uita de trandafiri, foarte apreciati pentru parfumul lor placut. Se recomanda plantarea trandafirului in soluri bine drenate, bogate in substante nutritive. Spre deosebire de alte plante, nu este nevoie sa il udati zilnic, ci doar atunci cand solul este uscat.

Dalii

Flori de toamna, daliile sunt disponibile intr-o gama  variata de culori: roz, rosu, mov, galben, portocaliu, etc. Originara din Mexic, planta se adapteaza cu succes la conditiile climatice. Dalia trebuie amplasata in locuri insorite si este bine sa fie udata zilnic.

Craite

Planta se cultiva usor si nu are pretentii fata de sol. Craitele trebuie cultivate in gradina intr-un loc insorit. Florile au nuante de galben, rosu si portocaliu.

Petunii

Sunt plante nepretentioase si se dezvolta bine in locuri insorite. Daca vremea se mentine calda, planta infloreste pana toamna tarziu.