|sâmbătă, ianuarie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Ceferiştii protestează în faţa Ministerului Transporturilor. Oamenii cer stoparea procesului de privatizare
  • Urmareste-ne!

Ceferiştii protestează în faţa Ministerului Transporturilor. Oamenii cer stoparea procesului de privatizare 

Mai mulți angajați ai CFR Marfă s-au adunat,
în această dimineață, în fața Ministerului Transporturilor.
Ei cer stoparea procesului de privatizare
a CFR Marfă şi reluarea evaluării acestei societăţi.
Potrivit lui Iulică Măntescu, preşedintele FMLR, oamenii sunt nemulţumiţi de evaluarea SNTFM CFR Marfă, care nu reflectă realitatea. De asemenea, în dosarul de prezentare nu există o prevedere referitoare la protecţia celor 10.700 de salariaţi, în cadrul procesului de privatizare şi post privatizare.

Datoriile fiscale ale CFR Marfă vor fi stinse de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) prin conversie în acţiuni, inclusiv obligaţiile de plată, în cuantum de 127,4 milioane lei, pe care operatorul feroviar de marfă le va prelua de la CFR SA, schema fiind aprobată deja de Guvern.

Pe de altă parte, Compania americană Omnitrax, descalificată în urmă cu două săptămâni, a contestat vânzarea pachetului majoritar de acţiuni pe care îl are statul la CFR Marfă.

Omnitrax cere suspendarea procesului de privatizare până la rezolvarea contestaţiei.

Ministerul Transporturilor a anunţat, în data de 6 iunie 2013, că doar doi investitori, respectiv Grup Feroviar Român şi Asocierea Transferoviar Grup & Donau Finanz GMBH, au mai rămas în cursa pentru privatizarea CFR Marfă, după ce compania americană OmniTRAX a fost respinsă.

Citeste mai departe