|marți, iunie 15, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » CAMPANIE DE COLECTARE A DEŞEURILOR ELECTRICE ŞI ELECTRONICE
  • Urmareste-ne!

CAMPANIE DE COLECTARE A DEŞEURILOR ELECTRICE ŞI ELECTRONICE 

Sâmbătă și duminică, 26-27 octombrie 2013, deseuri1
în Satu Mare vor fi deschise 10 puncte provizorii
de colectare, unde cetăţenii pot aduce deşeurile
electrice şi electronice de care doresc să se
debaraseze responsabil. Acestea vor
fi amenejate în următoarele locuri:
Cartier M16 –lângă  Grup Scolar Emil Palade
Cartier  M 14 – lângă  Șc. Gim. Mircea Eliade
Cartier M 15 – lângă Șc. Gim. Bălcescu Petofi (fosta Șc. Gen. Nr 4)
Cartier M 17 – lângă Șc. Gim. Lucian Blaga
Str. Botizului – lângă Șc. Gen. Nr 13
Cartier Solidarității – lângă Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhard (fosta Șc. Gen. Nr.3)
P-ța Titulescu – lângă Șc. Gen. Nr 10
Cartier Satmărel – la caminul cultural
Carpati II –lângă Șc. Gim. Octavian Goga
Str Rodnei – lângă  Șc. Gim. Vasile Lucaciu ( fosta Șc. Gen. Nr 21)
Asociaţia RoRec, împreună cu Primăria Satu Mare, oferă o solutie și cetăţenilor ce deţin deşeuri electrice grele sau voluminoase: preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă. Cei interesaţi au la dispoziție un număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă: 0800 444 800. Aceştia pot suna la acest număr gratuit, 7 zile din 7, între orele 9.00-17.00 pentru a programa ridicarea respectivelor deșeuri de la domiciliu sau sediu. Alt număr la care poate fi solicitat acest serviciu este 0742 550 071, apelabil cu tarif normal, de luni până sâmbătă, între orele 9.00-20.00.

“Deşeurile electrice devenite nefolositoare  pot fi reciclate până la 90%. Reciclarea lor protejează mediul şi  resursele naturale, iar aruncarea acestor obiecte la întâmplare  înseamnă încălcarea legii! Nu alegeți indiferența, implicați-vă și colectați selectiv deșeurile electrice și electronice alături de noi!”, a declarat Florin Popa, manager regional al Asociației RoRec.
Cei care vor alege să se debaraseze de echipamentele electrice vechi sau uzate în cadrul acestei acţiuni de colectare din Satu Mare, vor avea şansa să câştige, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii puse în joc de membrii Asociaţiei RoRec, Candy şi Tristar: 7 mașini de călcat și 5 mixere marca Tristar, 3 cuptoare cu microunde și un frigider de la Candy. Tragerea la sorţi a câştigătorilor acestei tombole va avea loc pe 27 octombrie, ora 17.30, la Casa Verde – Grădina Romei.

De ce și cum trebuie să colectăm deșeurile de echipamente electrice și electronice ca să trăim într-o lume curată și mai puțin poluată? Aflați pe www.rorec.ro și pe facebook.com/AsociatiaRoRec sau sunând la TelVerde 0800 444 800, zilnic, între 9-17.