|marți, august 3, 2021
Sunteti aici: Home » Timp liber » Boli pe care le poti lua in vacanta, din camera de hotel
  • Urmareste-ne!

Boli pe care le poti lua in vacanta, din camera de hotel 

Faptul ca pleci de acasa, dintr-un mediu pe care
il controlezi, chiar daca o faci ca sa te relaxezi,
intr-o binemeritata vacanta, poate insemna
o sumedenie de probleme de sanatate.
Cu cat sederea la hotel e mai lunga, cu atat
probabilitatea de a te alege cu
o boala este mai mare.
Astfel, conform unui studiu realizat in SUA, in urma prelevarii de mostre de la hoteluri din Texas, Indiana si Carolina de Sud, a iesit la iveala faptul ca mai murdara decat chiuveta de la baie ori podeaua din aceeasi incapere este telecomanda.

Urmeaza, in acest top al rusinii personalului hotelier, intrerupatoarele, obiectele cu care se face curatenie, cum ar fi buretii si mopurile, care sunt plimbate din camera in camera, fara a fi dezinfectate, astfel ca microbii sunt raspanditi.

Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea Houston, exista o serie de boli la care ne expunem in mod special atunci cand ne cazam la hotel. Astfel, produsele folosite pentru curatenie, adesea foarte puternice, lasa in urma agenti cancerigeni, provocand si probleme ce tin de fertilitate.

Mucegaiul, vizibil sau nu, poate cauza boli respiratorii, putand chiar sa atace organele interne, relateaza Medical Daily. Asa ca asigura-te ca ventilatia este buna, pentru a te expune cat mai putin acestor pericole.

Nu in ultimul rand, turistii se pot alege chiar cu boala legionarului, ce poate duce chiar la o forma fatala de pneumonie. Boala este contractata prin apa infectata, ceea ce inseamna ca si aerul conditionat este un pericol sau chiar cuburile de gheata pe care ti le-ai pus in bautura.