|duminică, septembrie 19, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » APEL CĂTRE CETĂŢENI
  • Urmareste-ne!

APEL CĂTRE CETĂŢENI 

Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare
se adresează cetăţenilor prin următorul apel
în legătură cu utilizarea containerelor special
amenajate pentru colectarea hainelor
şi pantofilor:

„Stimaţi donatori!

Vă rugăm să nu aruncaţi gunoi menajer, gunoi din grădină, moloz sau alte materiale reciclabile în containerele special amenajate de către Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare pentru colectarea hainelor şi a pantofilor! În container depuneţi doar haine, pantofi, materiale textile şi eventual jucării! Orice alte deşeuri aruncate în aceste containere contaminează donaţiile depuse anterior astfel acestea nu mai pot fi utilizate corespunzător. Dacă observaţi că s-au umplut containerele sau observaţi deşeuri aruncate în jurul acestora, vă rugăm să apelaţi numărul de telefon inscripţionat pe containere.

Vă mulţumim pentru donaţiile Dumneavoastră! Să ajutăm împreună”.

Acţiunea în cadrul căreia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare colectează haine şi pantofi a fost iniţiat în anul 2011. În cei aproape 2 ani s-au amplasat containere speciale în 10 localităţi pe aria Diecezei Satu Mare (Satu Mare, Ardud, Carei, Foieni, Cămin, Negreşti Oaş, Seini, Sighetu Marmaţiei, Baia Mare, Baia Sprie).

Acţiunea de colectare este una de succes. Lună de lună se strâng multe donaţii compuse din haine, pantofi şi alte materiale textile. Tot ceea ce este de bună calitate este donat familiilor nevoiaşe care apelează la Organizaţie, iar cele care sunt de calitate slabă şi nu mai pot fi folosite sunt valorificate ca materie primă reciclabilă. Sumele strânse în acest fel, lunar aproximativ 1300 de lei, sunt utilizate în beneficiul persoanelor care apelează la serviciile Organizaţiei Caritas.