|sâmbătă, iulie 24, 2021
Sunteti aici: Home » LifeStyle » Afla diferenta dintre concealer si corector si cum le folosesti
  • Urmareste-ne!

Afla diferenta dintre concealer si corector si cum le folosesti 


Concealer-ul si corectorul, doua produse de cosmetica adesea confundate, dar cu scopuri diferite. Iata care este diferenta dintre ele si cum se folosesc corect.
Diferenta dintre concealer si corector

Concealer-ul (to conceal = a ascunde) face exact ce-i spune numele, ascunde imperfectiunile fetei sau corpului. Nu toate se potrivesc oricarui tip de ten si trebuie sa gasesti nuanta si textura potrivite pentru tine. Cele mai bune sunt cele cremoase, nu cele prea uscate sau prea grase. Un concealer bun trebuie sa se amestece bine cu nuanta pielii tale, sa fie cu o nuanta, maximum doua mai deschise, si s-o lumineze.

Un corector, pe de alta parte, este o crema colorata care ascunde sau neutralizeaza imperfectiunile de tip roseata sau depigmentari. In plus, corectorul se foloseste inainte de a aplica restul machiajului pe fata, spre deosebire de concealer.

Cum sa folosesti corect concealer-ul si corectorul

Evita produsul care lasa un strat gros pe piele, pentru ca se vede urat, mai ales daca vrei sa iti ascunzi cearcanele (insa nu si cele inchise la culoare). Cel mai bine este sa folosesti unul care se intinde frumos si usor. Ca sa ascunzi pete sau cosuri, trebuie sa combini concealerul cu fondul de ten.

Si corectorul poate fi folosit pe post de concealer insa are o putere de acoperire mai mare si este folositor cand vrei sa ascunzi cearcanele inchise la culoare. Daca folosesti acest produs, nu mai ai nevoie si de un concealer mai tarziu. In plus, este folosit ca sa ascunda petele pigmentare si nu este nevoie nici sa-l amesteci cu fond de ten.