|duminică, iunie 13, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Adriean Videanu, audiat la DIICOT. Fostul ministru, URMĂRIT PENAL pentru complot şi subminarea economiei naţionale
  • Urmareste-ne!

Adriean Videanu, audiat la DIICOT. Fostul ministru, URMĂRIT PENAL pentru complot şi subminarea economiei naţionale 

UPDATE 11:18 – Fostul ministru al Economiei
Adriean Videanu a declarat, la ieşirea din sediul
Parchetului General, că are toate documentele
cu care să-şi probeze nevinovăţia în dosarul
în care este cercetat pentru complot
şi subminarea economiei naţionale.
„În momentul de faţă pot afirma cu certitudine că am toate argumentele şi toate documentele cu care să-mi probez nevinovăţia şi acest lucru sper să se întâmple în perioada următoare. Când informaţiile vin numai dintr-o singură parte, evident că judecă în sensul ăla”, a spus Videanu, care nu a fost însoţit de un avocat.
—————————————————

Fostul ministru al Economiei, democrat-liberalul Adriean Videanu, s-a prezentat, în această dimineaţă, la sediul DIICOT. Potrivit unui comunicat al DIICOT, „procurorii au dispus, la data de 9 septembrie 2013, începerea urmăririi penale faţă de Videanu Adriean, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot si subminarea economiei naţionale”.

„La data de 9 septembrie 2013, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a comunicat Direcţiei faptul că Preşedintele României a adresat ministrului justiţiei cererea privind urmărirea penală a lui Videanu Adriean, pentru faptele ce fac obiectul dosarului penal instrumentat de către procurorii D.I.I.C.O.T. Urmare a acestui demers şi motivat de împrejurarea că din actele premergătoare efectuate în cauză au rezultat indicii temeinice cu privire la săvârşirea faptelor sesizate, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus, la data de 9 septembrie 2013, începerea urmăririi penale faţă de Videanu Adriean, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot si subminarea economiei naţionale, prevăzute de art. 167 alin. 1 C.pen. şi art. 165 alin. 1 şi 2 C.pen., fapte comise în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al economiei”, se arată în comunicatul DIICOT.

Dosarul în care Videanu şi Varujan Vosganian sunt acuzaţi de subminarea economiei naţionale a fost deschis la sfârşitul anului 2011. Mai mulţi angajaţi ai Romgaz au fost acuzaţi de implicare într-o reţea care a oferit gaz la preţ preferenţial grupului condus de omul de afaceri Ioan Niculae, Interagro.

Procurorii DIICOT susţin că în perioada în care au fost miniştri, Vosganian (decembrie 2006 – decembrie 2008) şi Videanu (decembrie 2008 – septembrie 2010) au aprobat, semnat şi susţinut în Guvern şase ordine şi trei Memorandumuri, în scopul sprijinirii intereselor Interagro.

Citeste mai departe