|duminică, ianuarie 24, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » ADOLESCENT RESPONSABIL LA CASA DE TIP FAMILIAL DIANA
  • Urmareste-ne!

ADOLESCENT RESPONSABIL LA CASA DE TIP FAMILIAL DIANA 

Marţi, 16 iulie, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei
Satu Mare, Cpt. Camelia Lucuţ în colaborare
cu Inspector Felicia Hrihorişan, sociologul
Poliţiei Sătmărene au organizat la Casa de tip
familial Diana un concurs pe teme de educaţie
civică denumit „Adolescent Responsabil”.

Scopul acestei acţiuni a fost acela de a evalua cunoştinţele dobândite de elevi în timpul activităţilor desfăşurate de oamenii legii. Un obiectiv al acestui concurs a fost promovarea spiritului de fair play între copii, motiv pentru care, la finalul concursului după corectarea lucrărilor, cei mai buni dintre ei au fost premiaţi, organizatorii fiind sprijiniţi în acordarea premiilor de către Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor, Regiunea 1 Satu Mare.

Astfel: Premiul I a revenit lui Kusnir Ioan
Premiul II a revenit elevei Szaraz Loredana
Premiul III a fost câştigat la egalitate de puncte de Varga Florica, Covaci Cristina şi Kanalos Silvia

Au fost acordate şi două menţiuni elevelor: Tankovici Berta şi Lazăr Lena.

Prin intermediul acestor acţiuni, Jandarmeria şi Poliţia urmăresc creşterea gradului de siguranţă a copiilor şi promovarea unui comportament competitiv şi de fair play. Apoi, la finalul premierii, toţi copiii au fost încântaţi să primească diplome din partea organizatorilor şi bilete la Cinema 3 D oferite de Grand Mall Satu Mare.

După desfăşurarea concursului, jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Satu Mare conduşi de Slt. Chiuzbăian Vlad au oferit copiilor un moment de relaxare, prezentându-le echipamentul de intervenţie, tehnici de autoapărare şi măsuri tactice poliţieneşti.

La final jandarmii au amenajat un mini poligon de tragere unde copiii au putut testa tragerea cu arme airsoft. Copiii au fost foarte încântaţi de activitate, au făcut poze cu oamenii legii, cu materialele acestora şi maşina Jandarmeriei.